Adventurou roku 2021 je Life is Strange: True Colors

Vydáno

PC verze k zakoupení: www.kupahrej.cz/life-is-strange-true-colors

Recenze hry Life is Strange: True Colors

Nepláču snadno. To není vychloubání; Vím jen, že jsem stavěný tak, že se často cítím odpojený od svých emocí. Jinými slovy, k prolomení mé emocionální vnější kůry je zapotřebí mocně vybudovaný kus vyprávění. Life is Strange: True Colors je takový druh vyprávění. Afektivní adventura Deck Nine neprorazila jen mou tvrdou vnější schránku. Prořízlo mě to jako žhavé železo.

True Colors není akční napínavá jízda, ale její vyprávění je neuvěřitelně pohlcující a přesto je těžké se zbavit. Ze skoku se hráči setkávají s Alex Chen, mladou ženou, která se vrací do společnosti po stáži v pěstounském centru. Když hra začíná, Alex přijíždí do malého horského městečka Haven Springs v Coloradu, aby žila se svým bratrem. Nicméně poté, co se Alex a její přátelé chystají při výbuchu demoličních důlních děl, je Alex vržena do větší korporace, která roztrhá životy téměř všem ve městě.

Příběh True Color je dobře vyprávěný a rád jsem poznal mnoho obyvatel Haven Springs. Stejně jako předchozí hry Life is Strange je True Colors rozdělena do pěti kapitol a každá z nich končí překvapivým cliffhangerem, díky kterému jsem toužil vidět, kam se příběh bude ubírat dál. Pořád jsem si myslel, že vyprávění vyvrcholilo, ale True Colors je jedna z mála her, která se stále zlepšuje, čím víc hrajete. Tomu všemu napomáhá neuvěřitelné hlasové obsazení; Zejména Erika Mori do role hodně vnáší a pomáhá z Alexe udělat uvěřitelnou protagonistku, o kterou se na konci hry budete hluboce starat.

Pokud už znáte franšízu Life is Strange, pak víte, že tato série má nádech městské fantasy a každý nový protagonista má svou vlastní superschopnost. Jako takový může Alex vidět a prožívat emoce ostatních. Je pravda, že to nezní tak nadšeně jako schopnost ovládat čas (jak je vidět v původním Life is Strange) nebo dokonce telekineze (Life is Strange 2), přesto vývojář Deck Nine odvádí fenomenální práci, když přemýšlí o důsledcích tohoto druhu. talentu. V některých bodech může Alex manipulovat s emocemi ostatních postav, ale to má závažné důsledky a nemělo by se to dělat na lehkou váhu. Jindy může Alex využít své síly k pomoci ostatním. Zvláště mě bavilo sledovat, jak se dostala do mysli staršího obyvatele, kterému začínala selhávat paměť. V další nezapomenutelné sekvenci se Alex účastní LARPu a pomáhá rozjasnit náladu emocionálně syrového mladého chlapce.

True Colors však není jen hra pro fanoušky Life is Strange. Jsem toho dokonalým příkladem. Ocenil jsem první Life is Strange, ale zbytek série jsem se nedotkl. Po dokončení True Colors mám však chuť se ponořit do svého zadního katalogu a prozkoumat zbytek franšízy. Udělejte si laskavost a udělejte totéž.

Autor
Kategorie Téma, Recenze