Cruelty Squad byla jediná hra, ze které se mi letos udělalo špatně, a proto se mi líbila o tolik víc.

Vydáno

Cruelty Squad, který je jistě výsledkem těžkého snu o horečce spojené s otravou jídlem, se vesele snaží vylíčit, co žluklé sushi dělá s vaším tělem, ve formě střílečky z pohledu první osoby. Stěny a podlahy jsou závratné mřížky opakujících se zvratkových textur nebo šklebených dlážděných tváří. Cruelty Squad má širokou strukturu pohlcujícího simíka, jako je Deus Ex, s propracovanými prostory, které máte prozkoumat a najít tajné cesty, kterými si určíte svůj vlastní úhel přístupu.

Ale tam, kde se Deus Ex a další pohlcující simové snaží o nějaké přiblížení realismu, Cruelty Squad říká, že se na to vykašlete. Proč by dlouhá chodba měla k něčemu vést? Proč byste měli očekávat, že projdete celou zadní stranu obrněné pevnosti a najdete tajný vchod? To je normální logika videoher a Cruelty Squad se nestará o žádnou vlastní logiku. Při každé příležitosti je potřeba rozdrtit váš mozek.

Někdy můžete přenést popelnici do místnosti, abyste vylezli nahoru k větracímu otvoru, ale jindy se ocitnete ztraceni v bludišti místností, které nikam nevedou. Někdy otevřete dveře a za nimi je jen masová zeď. Někdy jsou dveře prostě… malinké a vy si myslíte, že vás možná nějaké prášky scvrknou, abyste se přes ně dostali, ale ve skutečnosti prášky obrátí celý svět vzhůru nohama a vy uvíznete v podivném rohu podlahy, který býval strop a stačí restartovat úroveň.

Ve spojení s bubláním, ječením, hučením a pulzujícím soundtrackem ve mně každý prostor působí dezorientovaně a zmateně a upřímně řečeno, je mi trochu špatně. Cruelty Squad mě bolí hlava. Ale zadělává si na tu bolest hlavy. Nikdy jsem nehrál nic, co by útočilo na mé smysly tímto způsobem.

Jsem si jistý, že jsem mohl udělat něco chytrého, abych se dostal přes ty malé dveře – Cruelty Squad vám umožní upgradovat vaši postavu některými klasickými videoherními způsoby, ale se svým vlastním vzteklým zvratem. místo toho, abyste si vydělali hák, proměníte svá vlastní střeva v jedno. Svůj zoom můžete vylepšit, pokud své oční bulvy vyměníte za bionické oči, které mě pronásledují stejně jako polský filmový plakát k Vetřelci . Existují vylepšení, která vám poskytnou nové schopnosti, jako je oblek s skákacím míčem, který eliminuje poškození způsobené pádem, a ty otevírají zcela nové strategie pro opakování každé otevřené úrovně. Můžete také sbírat orgány lidí, které rozstřílíte na otrhané krvavé kusy a prodat je na černém trhu, nebo napumpovat své výdělky nájemného vraha na burzu, abyste vydělali peníze, když trepanujete dalšího špinavého generálního ředitele.




Oceňuji, jak se Cruelty Squad plně zavazuje být špinavým hyperkapitalistickým peklem. Nazvat to satirickým je prostě kuriózní – pokud to má nastavovat zrcadlo tomu nejhoršímu z naší společnosti v roce 2021, je to zrcadlo, které někdo nejprve rozbil na tisíc kousků a pak se pozvracel, aby náš odraz poskvrnil žlučí.

Je těžké nefixovat se na vnějškově vyšinuté prvky Cruelty Squad, ale pod tímto tématem je to skutečně uspokojivá střílečka, ve které zemřete vy i nepřátelé během několika ran. Každá mise vás prostě nabije za zabití klíčového cíle nebo dvou a pak se dostanete ven, a tato flexibilní struktura zde funguje stejně dobře jako v Hitmanovi. Jen se stane, že zapojí mnohem více střev.

Autor
Kategorie Recenze