E3 je "Pravděpodobně" úplně pro rok 2022 zrušena. Co bude s E3 dál?

Vydáno

Začátkem tohoto měsíce Entertainment Software Association, která je řídícím subjektem každoroční herní konference E3, prozradila, že letos akci osobně neuspořádá kvůli přetrvávajícím obavám spojeným s pandemií. Na základě tehdejšího prohlášení ESA se věřilo, že digitální verze konference, podobná té, která se konala v roce 2021, se uskuteční znovu letos v létě. Nicméně na základě některých nových zpráv, které se od té doby objevily, to nyní zní, jako by se E3 2022 jako celek právě rušil.

Podle reportéra videoherního průmyslu Jeffa Grubba bude digitální iterace E3 2022 také pravděpodobně pro letošní léto zrušena. V novém videu zveřejněném na YouTube Grubb stručně vysvětlil, že digitální složka show se pravděpodobně nekoná, což znamená, že prostředí letošního léta pro herní oznámení bude vypadat mnohem jinak než normálně. „E3 bylo zrušeno. No, fyzicky bylo zrušeno; digitálně pravděpodobně také zrušeno,“ řekl Grubb.

Pokud jde o to, co nahradí E3 v typickém okně letních herních oznámení, vypadá to, že program Summer Game Fest Geoffa Keighleyho se nyní dostane do centra pozornosti. Keighley, který začal v roce 2020, vytvořil Summer Game Fest jako další událost, na které by vydavatelé a vývojáři videoher mohli odhalit nové informace o některých ze svých připravovaných titulů. Přehlídka se v roce 2021 docela rozšířila a Keighley od té doby potvrdil, že se vrátí v roce 2022. Nyní, kdy se E3 zdánlivě vůbec nekoná, se Summer Game Fest pravděpodobně stane velkou herní událostí, na kterou budete v nadcházejícím období dávat pozor. měsíce.

Za předpokladu, že E3 2022 bude úplně zrušena, se teprve uvidí, zda se show vůbec vrátí. V tuto chvíli se E3 nekonala osobně z Los Angeles od roku 2019. Naopak digitální vydání konference v roce 2021 bylo hodně pomlouváno „účastníky“, kteří se připojili. Zda se ESA vůbec pokusí vrátit v roce 2023 nebo ne, se teprve uvidí, ale existuje velká šance, že můžeme jen sledovat, jak událost umírá ve zpomaleném záběru.

Autor
Kategorie Téma