Google Stadia již nemá nejvyšší prioritu. Může se z ní stát „Google Stream“

Vydáno

Google Stadia svádí od svého oznámení velice těžký boj. Nejen, že tato technologie byla nová, ale její spuštění z velké části nedokázalo rozproudit vlny streamování her. Další problém byl, že byla vydána jen rok před očekávaným uvedením konzolí nové generace Xbox Series X/S a PlayStation 5, a krátce po uvedení těchto konzolí Google oznámil, že končí vývoj her první strany a uzavírá dvě ze svých interních studií Stadia.

Nyní se údajně zatlouká poslední hřebík do rakve Stadie. Google se pokouší zachránit službu Stadia pod novým názvem „Google Stream“. Ve stejné době byla Stadia údajně „depriorizována“ v rámci Google a společnost snížila zájem o zajištění her od třetích stran pro streamovací službu.

Google se snaží nyní prodat svou službu jako Google Stream dalším technologickým společnostem. Google loni začal jednat se společností Pelotonem, společností na rotopedy, aby poskytl back-end technologii streamování prostřednictvím Streamu. Google údajně udělal totéž také se studiem Bungie v loňském roce. Společnost tehdy měla zjevně zájem o vlastní streamovací platformu (pravděpodobně méně pro hráče a spotřebitele k použití, a více pro interní vývojáře k použití při práci z domova a podobně).

Google uzavřel dohodu s AT&T, což je způsob, jakým zákazníci AT&T mohli minulý rok streamovat Batman: Arkham Knight ve svých webových prohlížečích, a pokusil se zajistit další dohodu s Capcom. V tomto případě Capcom údajně hledal způsob, jak umožnit hráčům streamovat ukázky na svých webových stránkách.

„V loňském roce jsme oznámili svůj záměr pomoci vydavatelům a partnerům dodávat hry přímo hráčům a pracujeme na tom. Prvním projevem bylo naše partnerství s AT&T, která svým zákazníkům nabízí Batman: Arkham Knight zdarma. I když nebudeme komentovat žádné fámy nebo spekulace týkající se dalších průmyslových partnerů, stále se soustředíme na to, abychom v roce 2022 přinesli na Stadii skvělé hry. Vzhledem k více než 200 aktuálně dostupným titulům očekáváme, že na platformu přidáme dalších 100 a více her. rok a v současné době je k dispozici 50 her, které lze vyzvednout ve Stadia Pro.“

Řekl Google pro Business Insider.

[Source: Business Insider]

Autor
Kategorie Téma, Stream