Hitman 3 po roce vychází na Steamu, vzbudil ale „smíšené“ recenze, protože stojí 60 EUR

Vydáno

Po roce exkluzivity na Epic Games Store je Hitman 3. Nyní vyšel na platformu Steam. Je to vynikající hra, kterou byste si rozhodně měli zahrát, ale první recenze na Steamu naznačují opak. Od 21. ledna má Hitman 3 na Steamu hodnocení „Mixed“ s celkovým počtem 435 recenzí, ale ne proto, že by to byla špatná hra.

Více než polovina recenzí je negativních a cena je mezi nimi častým tématem. Hitman 3 stojí na Steamu 60 dolarů, tedy za stejnou cenu, za kterou byl spuštěn na Epic před rokem. Mnoho recenzentů je naštvaných, že neexistuje žádná sleva na spuštění, která by se shodovala s vydáním Steamu, přičemž někteří jako precedens uvádějí 50% slevu Borderlands 3 na Steam. Někteří považují slevu za uvedení na trh jako zasloužené gesto za rok čekání na Steam verzi. Několik recenzentů se také domnívá, že bez ohledu na okno exkluzivity by 1 rok stará hra neměla být za plnou cenu.

„Cena je urážlivá, když vezmeme v úvahu, že mnozí z nás čekali celý rok, než to dorazí na Steam, jen abychom mohli mít celou trilogii na stejném klientovi,“ stojí v jedné negativní recenzi.

Hitman 3 rozporuplné negativní recenze na Steamu

Mnoho nespokojených kupujících na Steamu je také naštvaných, že Hitman 3 byl výrazně zlevněn během prázdninového výprodeje společnosti Epic – byl k dispozici za 23,99 $, ale mohli jste vyplatit bezplatné kupóny Epic v hodnotě 10 $ a získat ho za 13,99 $. Nyní je zpět až 60 dolarů na Epic i Steam.

„60 € za hru, která je rok stará. Žádné slevy na žádnou z her, žádná sleva pro lidi, kteří vlastní Hitman 1 a Hitman 2 na Steamu. Nic,“ napsal Samurai 47.

Námitky recenzentů však nejsou jen o ceně

Někteří poukazují na to, že mnohé edice Hitmana 3 jsou matoucí a nedostatečně vysvětlené, zejména pro ty, kteří chtějí pouze přenést svůj postup Hitman 1/2 do Hitmana 3 (stačí si koupit edici Standard a použít k tomu nástroj pro přenos pokroku od IOI) . Jiní jsou zklamáni omezeními a problémy s výkonem v Hitmanově novém režimu VR. VR je aktuálně na vrcholu seznamu známých problémů IOI a dnes byla nasazena oprava hotfix zaměřená na zlepšení výkonu.

Menší rozruch pronikl i na Hitman subreddit, kde se většina top příspěvků se týká ceny Hitmana 3 na Steamu nebo jeho matoucích edic. Jeden fanoušek dokonce vytvořil rozsáhlý vývojový diagram, který hráče navede k edici, kterou chtějí.

I když se hodně mluví o tom, jak je Hitman 3 zabalen, jen málo negativních recenzí má co říci o hře samotné. Ti, kteří mluví o hře, z velké části říkají, že je skvělá, ale rozhodli se zanechat celkově negativní recenzi kvůli jejímu působení na Epic a její ceně. Aby bylo jasno, sleva 13,99 $ Epic byla v té době dostupná pro kohokoli, ale ti, kteří hru recenzovali na Steamu, jasně odmítají používat aplikaci Epic z toho či onoho důvodu.

Doporučení:

Naštěstí je tu teď ještě lepší nabídka na celou trilogii Hitmana, pokud vám nevadí, že váš přístup závisí na měsíčním předplatném. Všechny tři hry právě dorazily na PC Game Pass. Tato verze zřejmě některým selhává při spuštění, ale IOI má řešení na svém oficiálním sledovači problémů.

Autor
Kategorie Recenze