Hogwarts Legacy by mohl dorazit ještě letos

Vydáno

Minulý rok společnost Sony představila novou hru Harryho Pottera nazvanou Hogwarts Legacy během představení PlayStation 5. Akční RPG s otevřeným světem bylo původně plánováno ke spuštění v roce 2021, ale studia spojená s tímto magickým dobrodružstvím oznámila rozhodnutí odložit vydání až do roku 2022.

Možný odklad na rok 2023 naznačil v nedávném podcastu Colin Moriarty s tím, že slyšel, že hra má nějaké blíže neupřesněné potíže. Minimálně zodpovědná firma to ale nepřipouští. Důvodem obav fanoušků je samozřejmě historie tohoto titulu. Spekulovalo se o něm minimálně od roku 2018, kdy uniklo působivé video z rané verze. Ve vývoji byl přitom ještě déle. Oficiálně byla ale hra oznámena až v září 2020 a vyjít měla loni. Jenže hned v lednu 2021 Warneři bez varování odložili atraktivní novinku až na rok 2022. O samotné hře jsme se přitom od té doby skoro nic nedozvěděli.

Oznámení o zpoždění debutovalo na oficiálním twitterovém účtu hry slovy:

„Rádi bychom poděkovali fanouškům z celého světa za ohromnou reakci na oznámení Bradavic Legacy od našeho labelu Portkey Games. Vytváříme ten nejlepší možný zážitek pro všechny Fanoušci kouzelnického světa a her jsou pro nás prvořadí, takže hře dáváme čas, který potřebuje.“

Hogwarts Legac je dobrodružství v otevřeném světě odehrávající se v 19. století ve universu Harryho Pottera, které umožňuje hráčům zahrát si famfrpál při výrobě lektvarů, učení magie a dokonce i podstoupení ikonické iniciace Sorting Hat.

I když víme, že hra byla posunuta až do roku 2022, v tuto chvíli nemáme žádné konkrétní podrobnosti o vydání. Co však víme, je, že Hogwarts Legacy je stále plánováno na vydání na PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One a PC. Vzhledem k prodloužené časové ose před uvedením na trh je možné, že se Warner Bros. může rozhodnout odklonit se od vydání poslední generace, protože to může být až dva roky po uvedení nové generace konzolí.

Autor
Kategorie Preview