OlliOlli World - preview

Vydáno

Ve srovnání s předchozími dvěma hrami OlliOlli, které by mohly být neúměrně obtížné, je World zároveň snadno přístupnou 2D skateboardovou hrou s neuvěřitelně vysokou mírou dovedností. Na začátku hra odvádí skvělou práci, rychle vás naučí základy svého trikového systému (většinou spojené s šviháním a otáčením levého a pravého palce) a pak vás najednou přestane vodit za ručičku, pustí vás do úrovní, dá vám cíle a nechá vás se s hrou popasovat. Během několika minut jsem valil stále lepší komba, a co bylo důležitější, strašně mě to bavilo. I když jsem nikdy pořádně nerozuměl prvnímu OlliOlli, ve Worldu jsem cítil, že chci pokračovat, protože hra není nabitá frustrací. Hráči všech úrovní dovedností by zde měli najít něco příjemného.

Jak hra pokračuje, čeká vás víc a víc výzev. Úrovně jsou složitější, jak byste mohli očekávat, roste i váš seznam triků. Projet úroveň v jednom dlouhém kombu je nepopiratelné vzrušení – s využitím grindů, flipů a manuálů napříč různým oblastím a tajných cest.

To znamená, že se velmi rychle zdokonalíte v hraní OlliOlli World. Udržovat dlouhé kombo v pozdějších úrovních znamená být neustále připraven vytáhnout nové triky a navázat na to co bude dál. Je docela sranda, když sázíte komba a v podstatě nevíte co vlastně mačkáte a co to vlastně vaše ruce vykouzlili. Přesto jste na to hrdí, že to děláte dobře. Hratelnost tak jde opravdu naproti hráči a snaží se vykompenzovat jeho pochopitelnou neschopnost si zapamatovat všechny triky z hlavy.

Vše je umocněno fantastickým designem úrovní jak z hlediska uspořádání, tak z hlediska estetiky. Kamera se někdy trochu zblázní a na vašem zařízení zůstane jen malá tečka, která odhaluje změť kolejí a ramp kolem. Různé schované cestičky každé úrovně také znamenají, že je můžete hrát stále dokola, abyste objevili nové možnosti jek projít touto úrovní. Často se vám stane, že si hranou úroveň budete chtít zahrát znova, aby jste prošli i ostatní možné cesty a odhalili jaké výzvy tam na vás čekají. Skutečnost, že celá hra vypadá jako oživená akvarelová malba, dodává Worldu na celkovém kouzlu – praštěné postavy a přehnané designy jsou povedené a vtipné.

Ale jeden hlavní problém bychom ve World našli, a to když se zničeho nic zastavíte a ocitnete se přilepený na konkrétní rampě nebo skoku a snažíte se najít takový aktivní jednopixel, ze kterého je potřeba vystřelit dál, aby jste mohli udělal další paseku. Na jedné straně je to nepochybně součástí výzvy. Na druhou stranu, opakování těchto sekcí do bezvědomí, když jsem se stále a opakovaně pokoušel najít přesné místo, kde hra vyžadovala skok, narušilo celkový tok úrovní. Naštěstí to není problém v každé fázi hry, ale zjišťoval jsem, že jsem stále častěji uvízl v určitých bodech, zvláště když jsem se dostal až na konec hry.




Celkově vzato jsem si čas s OlliOlli World opravdu užil. Je to nádherná a praštěná hra, která dobře zapojuje nové hráče a zároveň dává veteránům spoustu výzev. Existuje dokonce příběh spojený s hledáním mýtických skate bohů „Gnarvana“ ve světě „Radlandia.“. Navzdory bolestem hlavy, které jsem u této hry utrpěl, jsem byl se všemi možnostmi OlliOlli World nadmíru spokojen a strávil jsem u této hry dlouhé hodiny zábavy.

Autor
Kategorie Preview, Plánované vydání her