Podívejte se na další projekt od tvůrce Cruelty Squad

Vydáno

Ville Kallio, tvůrce kultovního hitu FPS Cruelty Squad, zveřejnil aktualizace o postupu své další hry, zatím nepojmenované střílečky, která velmi připomíná klasickou Ikarugu.

Zdá se, že projekt přešel přes základní programování a základy k implementaci pozadí, hráče, projektilů a uživatelského rozhraní. Převezmete kontrolu nad stíhačkou a můžete se plně pohybovat po hrací ploše orientované na výšku s HUD a polostatickým uměním na pravé a levé straně obrazovky. Kallio zatím neimplementoval nepřátele a místo toho se zatím soustředí na sestavení základní linie umění a jednoduchých mechanik.

Navzdory posunu v žánru od Cruelty Squad se Kalliův osobitý styl stále projevuje, zejména v umění, které sedí na obou stranách obrazovky. Napravo můžete vidět postavu s částečně implementovaným textovým polem, možná přátelské NPC nebo ovládání mise, a levá polovina obrazovky obsahuje něco, co vypadá jako palubní deska vašeho bojovníka, s nějakým způsobem ovládání plynu nebo mechanismu opětovného nabíjení. hratelnost.

Kallio udělal ve hře za poslední měsíc velký pokrok, ale není jasné, kdy projekt vyjde nebo jak složitý nakonec bude. Ve svém prvním tweetu o hře Kallio naznačil, že se bude jednat o záměrně jednoduchý projekt, jak se seznámit s programovací knihovnou raylib. Přesto je vzrušující vidět tvůrce jedné z výjimečných her roku 2021, jak už předvádí, co bude dál, a těším se, až uvidím jeho pohled na jiný žánr.

Autor
Kategorie Plánované vydání her, Preview