První sezóna Battlefieldu 2042 byla odložena, aby se vývojáři mohli zaměřit na kritiku hráčů.

Vydáno

Hráči Battlefieldu 2042 měli s vojenskou FPS od jejího vydání spoustu problémů a vývojář DICE reagoval vylepšením rovnováhy, opravami chyb a příslibem, že poslouchá. Zde je část, ve které se z poslechu stává poslouchání: první sezóna Battlefieldu 2042 byla odsunuta z jara na začátek léta, zatímco studio shrnuje zpětnou vazbu hráčů ohledně uživatelského rozhraní, dynamiky týmu, specialistů a věcí přicházejících v samotné nadcházející sezóně.

V dnešním příspěvku na blogu hlavní producent BF2042 Ryan McArthur uvedl, že DICE využije několik měsíců navíc k provedení „rozsáhlých oprav“ a přidání nových funkcí. Tři z těchto funkcí, které přijdou „co nejdříve“, jsou hlasový chat, profily hráčů a přepracovaná výsledková tabulka.

Nová výsledková tabulka nebude vypadat přesně jako prototyp, kterému někteří hráči vytýkali, že plně nenapodobuje klasický styl. DICE plánuje rozdělit týmy do vlastních sloupců pro verzi vydanou v příští aktualizaci a pozdější verze bude obsahovat počty úmrtí a zprávu na konci kola. Jinými slovy, vrací se k tomu, jak to bylo v předchozích Battlefields.

To byl obecný požadavek většiny kritiků Battlefield 2042: Udělejte to více jako Battlefield 5. Osobně se mi líbí velké mapy Battlefield 2042 pro 128 hráčů, řídké, jak jen mohou být, ale bylo jim vytýkáno, že jsou příliš velké, a navíc specializované postavy byly také znevažovány. DICE říká, že se prověřuje každá stížnost.

Plán studia je zabývat se tématy jedno po druhém, vysvětlovat, co hodlá změnit a proč, sledovat reakce hráčů a poté předložit upravený plán (výsledková tabulka byla možná testovacím provozem tohoto procesu). Tým v současné době „analyzuje specialisty“ ohledně možných změn, ale dalším velkým tématem budou plány DICE řešit zpětnou vazbu o „otevřenosti a nedostatečném pokrytí“ v nadcházejících mapách.
Vidět víc

Zdá se významné, že se obecně zvažují změny u specialistů, ačkoli konečným výsledkem mohou být pouze úpravy jednotlivých vlastností a gadgetů. Specialisté rozhodně neodcházejí. Každá ze čtyř plánovaných sezón Battlefield 2042 představí nového specialistu, a to se stále děje – rok 1 právě začíná později, než se očekávalo. Ti, kteří vlastní Year 1 Pass, získají v příští aktualizaci nějaké exkluzivní kosmetické předměty , aby se omluvili za zpoždění.

DICE říká, že bude také pracovat na vyvažování zbraní a vyvíjet „rafinovaný systém pingu“ a „vylepšenou smyčku odměn, když vy a váš tým hrajete za cíl“. Battlefield Portal, nástroj pro tvořeních vlastních módů, bude i nadále dostávat aktualizace od Ripple Effect Studios.

Očekáváme, že uslyšíme více o Battlefield 2042 a zpoždění první sezóny později dnes. Je to docela rutinní zpráva – první velká aktualizace obsahu Battlefieldu 5 byla také zpožděna – takže neočekávám, že by investiční bankéři nějak poplivali.

Nepředpokládám ani nějaké free-to-play oznámení, které bylo nedávno předmětem spekulativních zpráv. Generální ředitel EA Andrew Wilson před několika měsíci řekl, že „free-to-play komponenta“ Battlefieldu má v budoucnu smysl, ale podle všeho se EA posouvá vpřed s původním plánem Battlefield 2042.

EA zvyšuje produkci věcí z Battlefieldu pod dohledem spoluzakladatele Respawn Vince Zampelly, který ví něco málo o hrách zdarma, takže je určitě stále možné, že by Battlefield mohl vytáhnout Warzone a vydat samostatnou hru zdarma. – v určitém okamžiku hrát spin-off. Možná právě na tom Ripple Effect pracuje, ale pokud k tomu vůbec dojde, nečekal bych to brzy.

Pokud jde o Battlefield 2042, plány DICE na první polovinu roku 2022 si můžete přečíst v oznámení o zpoždění první sezóny.

Autor
Kategorie Plánované vydání her