Rainbow Six Extraction + HW požadavky (update)

Vydáno

Obsah článku

  1. Recenze Rainbow Six Extraction
  2. HW požadavky

Recenze Rainbow Six Extraction

Rainbow Six Extraction je vedlejším produktem vlajkového kompetitivního multiplayerového hitu Ubisoftu, Rainbow Six Siege, odehrávajícího se v mimozemšťanech zamořeném zobrazení Spojených států. Tato kooperativní střílečka pro tři hráče si vypůjčila seznam operací a zbraní svého předchůdce a rekontextualizuje je do přístupnějšího prostředí hráč versus prostředí – často k zábavným výsledkům. Pokroky při operacích nabízejí vzrušující odměny pro hráče, kteří jsou ochotni investovat čas, i když odemknutí těch nejlepších odměn je velice obtížné. Zdravotní systém navíc vytváří smysluplné důsledky pro hráče, kteří nedokážou překonat mnohé výzvy Extraction tím, že přenášejí zranění v jednotlivých operacích z jednoho boje do druhého. Rainbow Six Siege však vrhá značný stín a navzdory maximálnímu úsilí se nejnovější střílečka Ubisoftu snaží plně vynořit z jeho stínu.

Extraction je technicky dobře zpracovaný, vymazlený a docela zábavný. Nepřipadá mi to však zdaleka tak přesvědčivé jako střílečka, ze které se točí. I během těch nejnapínavějších scénářů jsem si nemohl pomoci, ale přál jsem si, abych hrál Rainbow Six Siege. Každá invaze v Extraction začíná jako zápas v Siege. Váš tým si vybere své operátory a vybavení a poté se připraví na boj s náporem nepřátel s umělou inteligencí ve čtyřech zcela nových lokalitách: New York City, San Francisco, Aljaška nebo Truth And Consequences – což je skutečné město v Novém Mexiku. Tyto mapy jsou rozděleny do několika dílčích map, které nabízejí dostatečné pokrytí a vertikalitu, i když žádná z nich není až na pár výjimek nijak zvlášť zapamatovatelná. Zajímavější místa, jako je dioráma s UFO tématikou nebo opuštěné kasino, jsou pokryta hnízdy parazitů a tmavými slizovými texturami, takže je obtížné je zapamatovat.





Vy a vaše posádka dokončíte náhodný výběr cílů v každé oblasti. Ty sahají od výzev založených na utajení, jako je Biopsie, která vyžaduje získání vzorků mimozemské tkáně nožem, až po cíle zaměřené na útok, jako je lov a dekontaminace, které slouží jako zabíjení za standardních podmínek, které zůstávají do jisté míry uspokojivé. Fanoušci Siege možná poznají mise jako Sabotage a Rescue, které odrážejí režimy Bomb a Rukojmí obsažené v Siege. Mým oblíbeným typem cílů je Vzorek, který vyžaduje, aby váš tým nalákal jednoho z mocných Archaeanů – parazitických antagonistů trápících potemnělé chodby každého prostředí – do pasti, aby ho chytil živého. Tento cíl je veselý a často jsme se s mými spoluhráči smáli, když jeden nešťastník musel sloužit jako návnada.

Přechodové komory oddělují tři dílčí mapy každého města a slouží jako úkryty plné zásob, jako jsou lékařské sady a (doufejme) munice. Čím hlouběji se vaše jednotka vydá do invaze, tím těžší je ji úspěšně získat, protože nepřátelé se zvyšují na obtížnost a rozmanitost, od mručení na nízké úrovni až po děsivé monstra schopné prorazit zdi. Baví mě ta rozmanitost, ale budete muset zvýšit úroveň obtížnosti, abyste narazili na ty nejlepší. Pokud se vám podaří probojovat se všemi třemi oblastmi, získáte extra zkušenostní body, odemykající výhody, jako je zvýšená rychlost pohybu nebo nové schopnosti, jako je Sledgeova nabitá houpačka kladivem. Tato vylepšení operátora jsou vrcholem progresivní smyčky Extraction a chtěl jsem pokračovat ve hře, abych je získal. Získáváte také nové operátory, vybavení a kosmetiku prostřednictvím postupu na své hráčské úrovni plněním zápasů a výzev pro konkrétní úrovně. I když jsou k odemykání vzrušující odměny a oceňuji zejména vylepšení specifická pro operátora, postup mi přijde celkově zbytečně pomalý.

Každá zbraň se ovládá jinak, ale bavilo mě je používat všechny stejně. Mým oblíbeným typem zbraně jsou tlumené pušky. Surovou brzdnou sílu vyměňují za schopnost provádět diskrétní vražedné výstřely na všechny druhy Archaeanů. Brokovnice spolehlivě rozbíjejí nepřátele – a zdi – na kusy, ale přitahují spoustu pozornosti. Extraction také zavádí stealth takedowny a nabízí diskrétní metodu k dokončení vašich cílů, když je munice a zdraví málo. Není nic lepšího než tiše vyčistit perimetr se svým týmem. Hra však nedokáže dostatečně vyjádřit, kdy vám hrozí odhalení, takže mé pokusy o rafinovanost se často zvrhly v panické přestřelky.

I když si Extraction hodně půjčuje od Siege, představuje novou funkci, kterou miluji: trvalé zdraví operátora. Předpokládejme, že jste dříve hráli za Vigila a opustili jste misi pouze se čtyřmi zdravími. V takovém případě začne další hru zraněný, pokud ho nenecháte zotavit se dokončením nájezdů jako ostatní postavy. V závislosti na vašem výkonu může být několik operátorů zraněno, nebo v horším případě mohou chybět v akci, dokud je nezachráníte během jiné mise. Tento systém mě povzbudil, abych experimentoval s operátory napříč seznamem, což vedlo k setkáním s bílými klouby.

Rainbow Six Extraction převádí velkou část knihovny obsahu Siege na přístupnou kooperativní střílečku, která poskytuje napínavé prostředí pro hráče všech úrovní. V sérii hitů definujících průmysl se však tento díl cítí neuvěřitelně bezpečně a výrazně méně poutavý než jeho předchůdce.

HW požadavky

Rainbow Six Extraction Low (1080p) PC system requirements

Processor: AMD Ryzen 3 1200/ Intel Core i5-4460
GPU: AMD RX 560/ Nvidia GeForce GTX 960
RAM: 8GB
VRAM: 4GB

Rainbow Six Extraction High (1080p) PC system requirements

Processor: AMD Ryzen 5 1600/ Intel Core i7-4790
GPU: AMD RX 580/ Nvidia GeForce GTX 1660
RAM: 16GB
VRAM: 8GB (AMD)/ 6GB (Intel)

Rainbow Six Extraction High (1440p) PC system requirements

Processor: AMD Ryzen 5 2600X/ Intel Core i5-8400
GPU: AMD RX 5600 XT/ Nvidia GeForce RTX 2060
RAM: 16GB
VRAM: 6GB

Rainbow Six Extraction Ultra (2160p) PC system requirements

Processor: AMD Ryzen 7 3700X/ Intel Core i9-9900K
GPU: AMD RX 6800XT/ Nvidia GeForce RTX 3080
RAM: 16GB
VRAM: 16GB (AMD)/ 10GB (Intel)

Ostatní PC – HW požadavky
OS: Windows 10, Windows 11 je zmíněn pro High a Ultra rozlišení
HDD: 85GB + 9GB HD textury pro Ultra (2160p)

Ostatní XBOX – HW požadavky
Xbox One S a Xbox One X: HDD okolo 29GB pro Deluxe Edition.

Rainbow Six Extraction Edice

Standard Edition – nabízí pouze přístup do hry a Buddy Pass.
Deluxe Edition – nabízí přístup do hry, Buddy Pass, the Noxious Touch Pack, the Obscura Pack, a the React Strike Pack.

Autor
Kategorie Preview, Recenze