Rockstar potvrzuje, že další hra Grand Theft Auto je v aktivním vývoji

Vydáno

Grand Theft Auto

Kromě odhalení data vydání PS5 a Xbox Series X/S verzí Grand Theft Auto V a GTA Online Rockstar potvrdil, že vývoj dalšího plnohodnotného GTA skutečně začal.

Studio Rockstar Games oznámilo, že slíbená next-gen verze hry GTA V a GTA Online vyjde pro konzole PlayStation 5 a Xbox Series X/S už 15. Března letošního roku.

Hráči se mohou těšit na nové režimy zobrazení, podporující 4K rozlišení, 60fps, vylepšení textury, větší dohled, HDR i přidání ray-tracingu. Bude i rychlejší načítání a hráči na konzoli PlayStation 5 se mohou těšit na 3D Audio a podporu pro DualSense (haptika i adaptivní spouště). S vydáním bude vypuštěna i samostatná verze Grand Theft Auto Online, která bude po první tři měsíce na konzoli PlayStation 5 zcela

Dnešní blogový příspěvek Rockstaru uvedl poznámku, která nás ujišťuje v to, čemu jsme všichni věřili a doufali. Post si můžete přečíst v plném znění níže:

With the unprecedented longevity of GTA V, we know many of you have been asking us about a new entry in the Grand Theft Auto series. With every new project we embark on, our goal is always to significantly move beyond what we have previously delivered — and we are pleased to confirm that active development for the next entry in the Grand Theft Auto series is well underway. We look forward to sharing more as soon as we are ready, so please stay tuned to the Rockstar Newswire for official details.

Tak tady to máte černé na bílém. V kostce jde o to, že nám bylo oficiálně sděleno, že se na novém GTA opravdu usilovně pracuje, a že by nám nová verze měla dodat ještě více radosti než předchozí díly.

I když to není největší překvapení na světě, existuje nevětší sorta fanoušků, kterým se uleví, když budou vědět, že ano, že Rockstar nebude znovu vydávat GTA V navěky. Otázkou je, jak dlouho bude vývoj trvat, než Grand Theft Auto 6 spatří světlo světa.

Autor
Kategorie Plánované vydání her, Téma