Steam Deck je velký, opravdu hodně velký.

Vydáno

Valve oznámilo Steam Deck v červenci loňského roku a setkalo se s opatrným nadšením. Jeho předpoklad je skvělý – hrajte své hry na Steamu na cestách způsobem podobným na Nintendu Switch – ale mnozí byli zmateni skutečným rozložením zařízení. Jeho tlačítka se zdají být trochu mimo, analogové páčky jsou poměrně vysoké (a nejsou posunuté jako na Switchi) a jsou zde dva velmi velké touchpady.

Vypadalo to docela veliké. Valve minulý týden oznámilo, že odesílání Steam Deck bude spuštěn 25. února (pro ty, kteří si předobjednali první vlnu, samozřejmě). Toto datum vydání je blízko a zdá se, že někteří lidé již zařízení dostali do rukou. Zveřejnili také několik srovnávacích obrázků, které odhalují, že Steam Deck je drsný.

Zde je ukázka, jak to vypadá ve srovnání s PlayStation Vita od Sony, relativně malým kapesním zařízením:

A zde je srovnání, které chce každý vidět – Nintendo Switch vs. Steam Deck:

Jak můžete vidět na obrázku výše, Steam Deck je výrazně větší než Switch. Pro fanoušky velkých obrazovek a lidi s velkýma rukama je to pravděpodobně krásné srovnání. Pro lidi s menšíma rukama nebo pro fanoušky kompaktnějších zařízení může toto nadšení opadat. Teprve čas ukáže, ale naštěstí nebudeme muset čekat příliš dlouho, protože Steam Deck se dostane do rukou spotřebitelů koncem tohoto měsíce, 25. února.

Autor
Kategorie Hardware