Steam Deck přidává dynamickou cloudovou synchronizaci a umožňuje bezproblémové ukládání mezi všemi zařízeními

Vydáno

Vydání vysoce očekávaného ručního zařízení Valve, Steam Deck, je už za rohem. Steam Deck, navržený jako přímý soupeř Nintendo Switch, se může pochlubit výkonnou technologií, včetně procesoru AMD, LCD obrazovky a doku, který umožňuje připojení k monitorům, ovladačům, myši a klávesnici. Valve navíc přidává „Dynamic Cloud Sync“ – komponenta, která umožňuje bezproblémové ukládání přenosů.

Dynamic Cloud Sync znamená, že hráči nemusí nutně opouštět svou oblíbenou PC hru na Steam Decku, aby ji mohli hrát na jiných zařízeních. Oficiální blogový příspěvek to rozvádí podrobněji:

„Předpokládáme, že uživatelé často pozastaví svůj Steam Deck, aniž by opustili hru, jak je běžné u jiných ručních herních zařízení. S Dynamic Cloud Sync, pokud se poté rozhodnou hrát na jiném zařízení (ať už na PC nebo jiném Steam Decku) , jejich postup tam na ně bude čekat.

Díky Dynamic Cloud Sync Steam automaticky nahraje všechna upravená data uložených her do cloudu předtím, než zařízení přejde do režimu spánku. Uživatelé pak mohou pokračovat ve hře na jakémkoli PC, notebooku nebo jiném zařízení. Steam také automaticky stáhne všechny uložené změny hry, když se uživatelé vrátí na svůj Steam Deck a probudí zařízení.“

Pokud je na vašem Steam Decku vypnutá dynamická synchronizace cloudu, budete vyzváni k úplnému ukončení hry, pokud se k ní pokusíte přistupovat jinde. Takže, abyste ušetřili čas, bude pravděpodobně lepší, když to necháte zapnuté. Kromě toho, kdo by se nechtěl kdykoli a kdekoli vrátit zpět do akce?

V případě, že nejste obeznámeni s dalšími možnostmi Steam Decku, stará tisková zpráva uvádí:

Steam Deck

Steam Deck je výkonný all-in-one přenosný počítač. Díky vlastnímu procesoru vyvinutému ve spolupráci s AMD je Steam Deck srovnatelný s herním notebookem s možností spouštět nejnovější AAA hry. Vaše knihovna Steam bude na Decku připravena, tak aby jste hry mohli hrát kdekoli a kdykoli chcete. Steam Deck je také otevřený počítač, který přidává možnost instalovat jakýkoli software nebo se připojit k libovolnému hardwaru.“

Steam Deck je na dobré cestě k vydání v únoru 2022. Pokud jste jedním z těch šťastlivců, kteří si již handheld předobjednali, zde je minimální list her, které jsou již teď připraveny a otestovány pro a pravděpodobně by jste je měli stáhnout jako první:

První várka podporovaných a otestovaných her:

Steam Deck bude podporovat většinu her, které najdete ve své Steam knihovně, Valve však pracuje na testování her, aby bylo jasné jestli jsou plně kompatibilní, částečně nebo nekompatibilní. Tuto informaci najdete přímo ve Steam knihovně a bude tak jasné jestli je dobré hru bez úprav hrát nebo jestli máte očekávat nějaké problémy.

Zde je list her, které byly oznámeny jako plně kompatibilní:

  • Baldur’s Gate 3
  • Death Stranding
  • Fallout 3
  • Portal 2
  • Divinity: Original Sin 2
  • Dragon Age: Inquisition
  • Mass Effect Legendary Edition
  • Final Fantasy XV
  • Red Dead Redemption 2
  • The Witcher 3

Více informaci:
store.steampowered.com/steamdeck?l=czech

Autor
Kategorie Hardware, Téma