The Planet Crafter - Terraformujte planetu v této hře o přežití, která vypadá jako Subnautica na Marsu

Vydáno

Shánění zdrojů, vytváření nástrojů, budování základny a udržování se naživu v drsném prostředí je to, o čem hry o přežití jsou. Ale co změnit to prostředí, dokud nebude tak moc drsné, jak může být? Co kdybyste mohli pomocí terraformingu proměnit nepřátelskou pouštní planetu v zelený a listový ráj?

The Planet Crafter, je nyní na službě Steam Early Access. Pustí vás do pustého, vyprahlého světa, který vypadá hodně jako Mars, a vaším úkolem není pouze přežít, ale v konečném důsledku učinit planetu obyvatelnou pro ostatní lidi. Jak budete prozkoumávat a sbírat nerosty a další zdroje, budete vyrábět nástroje a vybavení, stavět svoji základnu a vyrábět stroje a moduly, které mohou začít zahřívat planetu. Nakonec budete schopni vytvořit dýchatelnou atmosféru a přinést světu život v podobě stromů, rostlin a jezer. Také můžete začít pěstovat plodiny v hydroponických trubicích uvnitř své základny, ale konečným cílem je pěstovat je venku pod jasně modrou oblohou.

Planet Crafter má přitažlivou atmosféru Subnautica a základní moduly a další stroje, které postavíte, mají pěkný robustní sci-fi vzhled. A na rozdíl od mnoha survival her, kde trávíte spoustu času lovem zvířat za potravou nebo obranou proti útokům, The Planet Crafter je nenásilná hra. Existuje spousta výzev, pokud jde o přežití a postup přes vyšší stupně terraformační technologie, ale nebudete muset nic zabíjet, abyste to udělali.

Sci-fi survival hra stráví v Early Access jeden až dva roky, podle dvoučlenného vývojářského týmu v Miju Games, i když se to může změnit na základě zpětné vazby hráčů, která je zatím na Steamu „Extrémně kladná“ . Během vývoje se plánuje přidání malých forem života, více ekologických hrozeb, vozidla a více příběhových prvků.

Autor
Kategorie Recenze, Téma