The Gunk - preview

Vydáno

The Gunk jsem začal hrát s velkým očekáváním. Úvodní kinematografie je krásná a plná krásných zobrazení. Bohužel je to také vrchol trajektorie krátké hry. Ve hře plné mimozemských světů proložených všemi barvami a zalidněných mimozemskými záhadami The Gunk překvapivě nenaplňuje úplně ta očekávání. Naštěstí se této vesmírné lodi daří držet se nad vodou díky sympatickým postavám, solidní hratelnosti a provozuschopnému příběhu.

Gunkovi hrdinové, Rani a Becks, jsou dvojice odvážných vesmírných dopravců. Dostanou se na neznámou planetu v naději, že objeví cenné zdroje, aby mohli splatit své dluhy a připravit se na lepší život. S postavou Rani prozkoumáváte neznámý svět, skenujete formy života a hledáte data, skáčete ze skalnatých útesů. Postava Becks zůstává na lodi, ale komunikátory umožňují snadný pohyb tam a zpět mezi spolukapitány lodi. Postupně se ukazuje, že hvězdní neohrožení vesmírní cestovatelé neustále potřebují peníze.

Navzdory rozsahu barev v těchto mimozemských krajinách, odstíny nikdy nevynikají a terén vždy působí trochu nenasyceně. Místo toho, aby spustil úžasný dojem, kdy se Gunkem zamořená krajina promění v pulzující oázu exotického rostlinného života, vše má pouze mírný vizuální dopad, který snižuje radost z hraní.

Během dialogů nabitých sekcí se rty modelů postav chvějí jako neživé loutky, což má za následek cutscény, které se dobře poslouchají, ale sledování je nepříjemné. Běh, skákání a střelba jsou plynulé, ale občas jsem se zasekl na okolní geometrii. Bezmocné vznášení se ve vzduchu díky nějaké chybě je otravné, stejně jako zjištění, že rostliny a kameny mají často stejnou texturu, ale nezabránily mi v tom, abych se dobře bavil běháním po světě a plněním svého poslání.

Autor
Kategorie Preview