The Quarry - Review

Vydáno

Until Dawn od Supermassive Games byl výjimečný hororový zážitek, který hluboce zasáhl svým vyprávěním a umožnil hráči určit, kteří teenageři přežijí pekelnou noc. Vývojářské pokračování, The Dark Pictures Anthology, pak dále přineslo spoustu děsů, ze kterých se dalo utéct, ale snížilo počet možností a byl obrovským krokem zpět.

Nejnovější hra studia, The Quarry, opět staví rozhodování do centra vaší pozornosti. Tento design se opět vyplácí. Hra je plná šokujících zvratů a propletených cest vedoucích ke 186 potenciálním koncům. The Quarry je nástupcem Until Dawn, po kterém jsme dlouho toužili.

Rozhovory mezi dvěma postavami jsou často přerušovány, aby hráč získal dva způsoby myšlení – například „asertivní“ nebo „omluvný“ – aby určil, co se bude dít dál. Vztahy se můžou posilovat nebo oslabovat v závislosti na reakci hráče a mohou vést k dramatickým posunům, které vytvářejí alternativní cesty. Průzkum prostředí a několik krátkých sekvencí natáčení přináší různé výsledky a jsou zábavné samy o sobě.

V polovině hry jsem stál před volbou otevřít padací dveře nebo popadnout pytel – obojí poskytovalo malý kontext toho, co by se mohlo stát – a jedno z těchto rozhodnutí vedlo k tomu, že se postava stala půlnočním občerstvením.

The Quarry je spíše filmový než interaktivní zážitek. Nedostatek kontroly je trochu zklamáním, ale udržet teenagery naživu hlavně prostřednictvím rozhodnutí – kterých je spousta – bylo víc než dost na to, abych pokračoval.

Aspekt přežití je vzrušující a zjistit, co se skutečně děje, je jedním z nejlepších háčků hry. Nejlepší na tom jsou však poradci. Každá postava je svým způsobem zajímavá a dobře ji poznáte. Jejich vztahy a ambice jsou jádrem většiny rozhodnutí a často jsou v rozporu se vztahy a ambicemi ostatních postav. Často jsem seděl a přemýšlel o tom, jak konkrétní rozhodnutí může ovlivnit někoho jiného na táboře.

Příběh se pohybuje ve slušném tempu a jde do vzrušujících míst, přesto však může být překážet v rozhodování a přehlednosti. Budete chtít křičet na postavy na obrazovce, že nedělají samozřejmé věci, ale předpokládám, že je to náctiletá slasher a může to být záměrné. Musíte prostě vypnout mozek a nechat malé detaily stranou. Postava s se zraněním se chová, jako by byla naprosto v pořádku, ale tak to v The Quarry chodí. Je to kýčovité, naprosto neuvěřitelné, ale především zábavné, když povzbuzujete postavy.

Všichni teenageři jsou divní a zároveň roztomilí. Ve hře jde vidět dobré herecké obsazení, včetně držitele Oscara Ramiho Maleka ve filmu Until Dawn, a to opět platí v The Quarry. Největší jména na seznamu jsou David Arquette a Ted Raimi. Evan Evagora, Siobhan Williams, Ariel Winter, Justice Smith a Halston Sage dávají své výkony na hřebík, takže chcete udělat vše pro to, abyste je jednu sekundu uchránili před nebezpečím a pak je v další chvíli uškrtili.

Jejich žertování je docela dobré a jejich vztahy se vyvíjejí do té míry, že můžete myslet za postavy a pomáhat jim růst. Umělecký tým Supermassive si také zaslouží rekvizity za to, že své podobizny oživil s děsivou mírou realismu a zachytil malé emoce, které mohou na zlomek sekundy udržet skutečný záměr postavy. Tmavě osvětlená a pěkně navržená prostředí také pomáhají zvyšovat napětí a dodávají hře skutečně filmový nádech. Supermassive dokonce obsahoval filmový režim, který vám umožní položit ovladač a posadit se a sledovat, jak se odehrávají náhodná rozhodnutí.

U základní hry bych si přál, aby více akce bylo v rukou hráče, ale nemohu popřít, jak fascinující jsou volby, zvláště když vedou k naprostému chaosu. Jakmile začne zběsilé pobíhání lesem, temné záhady a vzrušení z udržování lidí naživu jsou mocnými háky, které vás udrží přilepené v napětí, dokud se nedostanou titulky.

Autor
Kategorie Recenze