Valve Steam Deck bude oficiálně spuštěn koncem února

Vydáno

Valve si před pár týdny nedělalo legraci, když říkalo, že jeho nadcházející handheld Steam Deck zasáhne aktuální expediční cíle. Dnes společnost oznámila, že první várka Steam Decks se začne zákazníkům prodávat 25. února a rozesílat krátce poté.

Přesněji řečeno, Valve plánuje zasílat e-maily těm šťastným držitelům včasných rezervací počínaje 25. únorem. Odtud budou mít zákazníci 72 hodin na odpověď a potvrzení nákupu. Pokud tento proces proběhne hladce, bude nový nablýskaný Steam Deck dodán do jeho nového domova počínaje 28. únorem. Steam Deck držený pro ty, kteří nedokončí nákup během tohoto třídenního období, bude k dispozici pro další rezervaci v řadě. Společnost Valve dala jasně najevo, že model, který jste si rezervovali, je uzamčen jako ten, který budete mít možnost zakoupit. Když přijde potvrzovací e-mail, nebude možné přepnout.

Pokud si myslíte, že budete mít nárok na nákup zařízení těsně před uvedením na trh, sledujte svou doručenou poštu. Valve říká, že plánuje „uvolňovat nové e-mailové dávky objednávek s týdenní kadenci“.

Pro ty, kteří se zajímají o to, jak se Steam Deck zvládá, přišlo stejné oznámení s některými informacemi týkajícími se pokrytí a recenzí. Podle Valve budou jednotky pro kontrolu hardwaru brzy odeslány do prodejen a embargo na konečné verdikty bude také 25. února. Vzhledem k 72hodinové době odkladu na potvrzení nákupu to alespoň dává potenciálním kupcům možnost informovat se trochu víc, než stisknete spoušť při zvednutí očekávaného kapesního počítače. Před embargem na recenze mohou být povoleny další informace o náhledu, ale neexistují žádná specifika, co a kdy.

Pokud máte Steam Deck rezervovaný, ale nevíte, kde jste ve frontě, podívejte se na stránku Steam Deck v klientovi nebo webu Steam.

Autor
Kategorie Téma, Hardware