Vývojáři Dune: Spice Wars vrhají více světla na nadcházející strategickou hru

Vydáno

Odhalení Dune: Spice Wars bylo nečekanou lahůdkou během The Game Awards 2021. Nadcházející hra znovu spojuje dlouhotrvající (a nově relevantní) sci-fi žánr s žánrem, který pomohl zpopularizovat: strategie 4x. Fanoušci trpělivě čekali na další podrobnosti o hře a své přání splnili díky častým dotazům pro vývojáře na stránce Steam hry.

Vývojář Shiro Games odpověděl na některé běžné otázky týkající se titulu. Objasňuje, že Spice Wars je kombinací 4x a prvků strategie v reálném čase, která mimo jiné zahrnuje budování základny. Hra byla vyvinuta od základů, což znamená, že nebude obsahovat žádné prvky z předchozí Shiroovy strategické hry Northgard. Mapy budou také generovány procedurálně a budou obsahovat různé jedinečné vlastnosti, se kterými si hráči mohou pohrát.

Shiro Games již dříve oznámili dvě hratelné frakce: rod Harkonnenů a rod Atreidů. Plánuje mít dvě další frakce při spuštění a 5. dům během Early Access. Shiro chce zůstat věrný především knižní sérii a prohlašuje, že domy, které se objevily v předchozích hrách Dune, ale ne ve zdrojových materiálech, jako je House Ordos, se ve Spice Wars zaručeně nevrátí.

Mezi další pecky patří potvrzení multiplayeru a plány na přidání kampaně v určitém okamžiku v Early Access. Shiro je také otevřený myšlence přidání podpory modů v závislosti na úrovni poptávky.

Dune: Spice Wars je naplánováno na spuštění v PC Early Access někdy v tomto roce, ale Shiro bude po uvedení na trh hledat další platformy, takže nevylučujte případné vydání konzole.

Autor
Kategorie Preview