Zde je Grand Theft Auto 5 běžící na původním Game Boy.

Vydáno

Sebastian Staacks je kodér a starý dobrý kutil, jehož blog There Oughta Be je plný technických zajímavostí od LED kostek až po automatizovaný zavlažovací systém pro jeho trávník. Staacks nyní značně zvýšil nostalgii, nejprve vytvořením Wi-Fi Game Boy cartridge a nyní se mu podařilo spustit Grand Theft Auto 5 a Doom na klasickém hardwaru Nintendo.

„Před několika týdny jsem vytvořil kazetu Game Boy s vestavěnou WiFi,“ píše Staacks. „Teď jsem to naučil streamovat video a hrát hry – v plném rozlišení. 20 fps. Na neupraveném původním Game Boy.“

Staacks má technický popis toho, jak to udělal, zde a jednodušší video vysvětlení, ve kterém můžete vidět hru běžící na hardwaru. Očividně to vypadá přesně tak, jak to je: Vše zpívající, vše tančící technická ukázka běžící na hardwaru z roku 1989, který byl i při uvedení na trh nespravedlivě vysmíván jako zastaralý. Jinými slovy, absolutní magie.

Video níže začíná, když Staacks předvádí ukázky her na zařízení.

Původní obrazovka Game Boy zjevně není pro tento úkol ideální, zejména pokud jde o kontrast.

Grand Theft Auto 5 je zde zjevně vrcholem, protože, no, wow. Staacksova WiFi cartrige vzbudila ostatní, aby si postavili svůj vlastní, a jeden z jeho následovníků přirozeně sáhl po věčném oblíbenci, kterým je Doom.

„S tímto novým demem,“ píše Staacks, „Mohu zobrazit cokoli a mohu ovládat vše, co lze zobrazit a ovládat na mém PC. Ale samozřejmě jsou tímto způsobem téměř nepoužitelné. A také jsem se zde nedotkl zvuku, což bylo bohužel z mé strany při navrhování této kazety velkým nedopatřením.“

Autor
Kategorie Hardware