Čeština do hry: Railroad Tycoon 2 Platinum Edition pro STEAM

Vydáno

Dneska si ukážeme jak rozchodit a počeštit stařičkou hru Railroad Tycoon 2 Platinum na STEAMu na Windows 10/11.

Hra Railroad Tycoon 2 Platinum vyšla již v roce 1998 a pokud si ji chcete třeba jen z nostalgie zahrát, je potřebna provést menší změny. Abyste nemuseli sbírat informace po celém webu, sepsali jsme pár tipů jak si tuto skvělou hru zprovoznit.

Spuštění hry v lepším rozlišení (1024×768)

Hra na začátku detekuje velikost vašeho monitoru. Při větším rozlišení než 1024×768 se hra automaticky spustí v modu 800×600, kde texty a celkově celá hra nevypadá příloš lákavě. V nastavení ve hře lze spustit scrolling, který pak jakýmsi způsobem hru zkrášlí, ale její ovládání je prakticky nemožné..

Doporučujeme tedy před spuštěním hry změnit rozlišení monitoru na 1024×768 a teprve pak spustit steam nebo hru přímo z adresáře.

Pro spuštění hry z adresáře, budete potřebovat ještě zkopírovat knihovnu steam.dll ze stemu přímo do root adresáře hry. (Najdete zde: C:\Program Files (x86)\Steam a nakopírujete zde: C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Railroad Tycoon 2 Platinum)

Instalace češtiny do hry:

Pro instalaci následujte tyto kroky:

1. Přejděte do adresáře se hrou. (C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Railroad Tycoon 2 Platinum)
2. Do adresáře se hrou můžete prokliknout i takto (Steam -> Pravé tlačítko na hře -> Spravovat -> Procházet místní soubory)
3. Nakopírujte zde obsah tohoto balíčku Railroad Tycoon 2 Platinum CZ.zip

Po spuštění se hra spustí v češtině a ve správném rozlišení.

Autor