Roztomilá krabí hra má upoutávku a razí termín 'Shellslike'

Vydáno

Aggro Crab je studio, které si rychle vybudovalo image, že se nemyslí příliš vážně. Po svém fluorescenčním satirickém dungeon-crawleru Going Under, kde jste bojovali s démony neúspěšných technologických startupů, studio zveřejnilo neméně bizarní hru Subway Midnight s názvem „útěk před podivínem ve vlaku“. Neobvyklá témata by však neměla být v rozporu s uměleckými přednostmi těchto her: jsou plné pozoruhodných vizuálů a skvělých nápadů.

S malým, ale solidním resumé podivného a surrealistického pod jejich pásem, Soulslike, kde vedete osamělý chvat skrz nepřátelský, ale roztomilý podmořský svět hradů z písku, padouchů a šéfů, je téměř stejný. To je to, co máme s Another Crab’s Treasure – hrou, která ospravedlňuje svůj název tím, že do srdce boje vkládá odpadky, když sbíráte staré hrnky popraskané na vlasech, plechové plechovky a jsem si docela jistý, že jsou poháry Yakult. použít jako štíty, zatímco staří sporkové očividně vyrábějí dobré zbraně.

Nyní se mi líbí celá slovní hříčka „Shellslike“ v traileru – to mě přesvědčilo, abych se této hře věnoval na prvním místě – ale také se zdá, že má docela 3D platforming, protože trailer ukazuje kraba skákajícího mezi medúzami a v jednu chvíli se navíjeli směrem ke zdi pomocí nějakého háčku. Vývojáři potvrdili, že zároveň s tím, že si děláme legraci z formule Soulslike, bude to do značné míry také hra Soulslike s výzvami, které to obnáší.

Nevíme, jestli to znamená, že poražení každého bosse ve hře bude trvat 40 pokusů, nebo zda vývojáři odmítnou jakýkoli návrh snadného režimu. Co víme, je, že se chystáte získat svou schránku a cestou se budete snažit ‚snížit krabitalismus‘ – cíle, za kterými si myslím, že můžeme všichni dosáhnout.

Another Crab’s Treasure se právě objevil na Steamu , ale vyjde až „Někdy v roce 2023“.

Autor
Kategorie Recenze, Plánované vydání her