Call Of Duty zatím zůstane i na PlayStationu

Vydáno

S blížící se koupí Activision Blizzard Microsoftem, která byla oznámena minulý týden, se jen málo hovořilo o tom, které aktuálně plánované multiplatformní hry jako Diablo nebo nesmírně populární Call of Duty v budoucnu spatří světlo světa na konzolích jiných než Xbox. Dobrou zprávou pro všechny PlayStation hráče je, že PlayStation bude stále místem, kde si zahrajete minimálně tři další tituly Call of Duty.

Říká se, že tyto tři tituly jsou letošním pokračováním Modern Warfare vyvinuté Infinity Ward spolu s hrou s Treyarchem, která je, jak předpokládáme, naplánována na příští rok. Na třetím místě je aktualizace úspěšného režimu Battle Royale Warzone, který po vydání v roce 2020 stojí jako samostatná entita ve franšíze Call of Duty.

To je v souladu s kroky Microsoftu po koupi Bethesdy, kdy se prostřednictvím stávajících dohod o vydání her na konkurenčních platformách, jak bylo původně zamýšleno. Deathloop a GhostWire: Tokio, například, vidí, že se tyto smlouvy odehrávají podle plánu. Zdá se, že tomu tak je i v případě Call of Duty, i když plány na tituly Blizzard jako Overwatch 2 a Diablo IV, o kterých se předpokládalo, že budou mít multiplatformní podporu, jsou stále velmi neznámé. Minulý týden jsme informovali o tweetu od šéfa Xboxu Phila Spencera, kde mluvil právě na toto téma, když řekl: „Tento týden jsem měl dobré hovory s lídry ve společnosti Sony. Potvrdil jsem náš záměr dodržet všechny stávající dohody po akvizici společnosti Activision. Blizzard a naše touha zachovat Call of Duty na PlayStation. Sony je důležitou součástí našeho odvětví a našeho vztahu si vážíme.“

Záměrem Microsoftu je zachovat Call of Duty na PlayStation, na těch, které Activision již slíbil. Cokoli poté je stále ve hvězdách.

[Zdroj: Bloomberg]

Autor
Kategorie Microsoft Activision, Téma