Mrtvé franšízy od Blizzardu, které bychom si přáli, aby Microsoft opět vzkřísil

Vydáno

Nyní, když se Microsoft chystá získat Activision Blizzard za ohromujících 68,7 miliardy dolarů, začínáme mít pocit, že softwarový a herní gigant něco dluží téměř polovině herního průmyslu. Microsoft by přinejmenším mohl využít bohatství nevyužitého duševního vlastnictví Activision Blizzard. Zde jsou některé z našich oblíbených franšíz Activision/Blizzard, které bychom rádi viděli v blízké budoucnosti vzkřísit Microsoftem.

Přehled her, které bysme rádi viděli opět na scéně

Blackthorne

Zahrát si tuto hru na DOSBox

Tohle by jsme si moc přáli! Klasická plošinovka od Blizzardu, která ve své době byla opravdovou lahůdkou. Blackthorne je značka připravená vrátit se do hry s novou perspektivou a výhodami současných trendů. Jak by tak moho vypadat RPG řízlé se střílečkou z pohledu třetí osoby s Kylem „Blackthronem“ Vlarosem? Co s tím provede Microsoft? Uvidíme!

Geometry Wars

Arkádová střílečka Geometry Wars: Retro Evolved od Bizarre Creations z roku 2005 byla jedním z prvních hitů Xbox Live Arcade a pomohla dokázat, že existuje trh pro „malé“ hry ke stažení. Trh se za poslední dekádu samozřejmě hodně změnil, ale vícesměrové střílečky shora dolů jsou stále v populární. Od vydání Geometry Wars 3: Dimensions v roce 2014 jsme toho z této série moc neviděli. Rádi bychom viděli tuto sérii opět na trhu pro moderní konzole. Pěknější grafika, pořádné upgrady a přizpůsobitelné lodě. Ať tak či onak, je čas, aby tato klasika opět získala pozornost pod dohledem Microsoftu.

Guitar Hero

Poslední zmínka o Guitar Hero proběhla v roce 2015 s vydáním Guitar Hero: Live. Zatímco Live provedlo několik zajímavých věcí, minulo se to v mnoha věcech, které dělaly rockové rytmické hry zvláštními. Nyní pod deštníkem Xbox je tu šance na zvláštní oživení a stačí se podívat na současnou komunitu Guitar Hero, abyste viděli, co je potřeba: návrat do formy. Lidé se nezajímají o realistické záběry kytarových akordů, zatímco na pozadí hrají hudební videa – chtějí arkádový kytarový zážitek, který upřednostňuje zábavu před realismem.

Zahoďte černobílá tlačítka a přiveďte zpět oblíbenou směs zelené, červené, žluté, modré a oranžové. Shromážděte několik moderních rockových pecek, abyste si je mohli zahrát vedle klasiky, a pro dobrou míru přihoďte „Through the Fire and Flames“. Poskytněte nám stylizované vizuály původních tří položek a zahrňte více způsobů než kdy předtím, jak si kapelu přizpůsobit. Přidejte trochu hvězdné síly a Xbox by klidně mohl mít v rukou novou klasiku.

Gun

Koupit tuto hru pro GOG
Ještě před tím než nám Red Dead Redemption ukázal jak má vypadat Western, byl tu Gun! A to už v roce 2005. Každý tak měl možnost naplnit své kovbojské představy na plné pecky. Obsahoval mnoho nápadů, které Rockstar vylepšil, jako je například velký divoký západ k toulání, spousta vedlejších úkolů a miniher. Gun jsme ve své době milovali, ale není to už trochu dlouho co zasáhl do vývoje westernových her? Jde o to, že nemáme dost westernů v AAA kvalitě, takže pojďme oprášit Gun a pak! Ať se práší za kočárem!

Pitfall

S Pitfall by Microsoft mohl mít konkurenta Uncharted s desetiletou historií ze staré školy 80., 90. let. Následujte Pitfall Harriette, chytrou průzkumnici s neléčitelným šarmem, na cestě za nalezením ztraceného artefaktu z jiného světa. Harriette se samozřejmě bude muset přehoupnout přes řeku krokodýlů na liáně. Píše se to opravdu samo…

StarCraft: Ghost

StarCraft ve srovnání s ostatními je poněkud nečinný. Ano, do StarCraft II byly přidány různé aktualizace multiplayeru a postav, ale vyprávění je již nějakou dobu kompletní. Určitě bychom přivítali oživení a nastavení nového směru této vesmírné fantasy, která nikdy nespatřila světlo světa. Pokud by se podařilo předat StarCraft: Ghost týmu Gears of War mohlo by to vypadat opravdu zajímavě. Studio má spoustu možností, jak vytvořit střílečky z pohledu třetí osoby se sci-fi motivem a mohlo by vylepšit pocit ze zbraní používaných terranskými vojáky. Umístěte příběh do minulosti a zahrajte si kritickou misi jako Sarah Kerrigan, než se stanete Queen of Blades. Podívejte se, jaké to je být stealth agentem v mezihvězdné válce proti pokročilým vesmírným jasnovidcům a hladovým mutacím. Vzhledem k tomu, jak hezky vypadaly Gears 5 na konzolích minulé generace, si dokážu jen představit, jak ohromující budou světy a kulisy v tomto hypotetickém dobrodružství Kerrigan’s Ghost.

Autor
Kategorie Téma, Microsoft Activision