Servery Dark Souls 3 jsou offline kvůli nebezpečnému hacknutí počítače

Vydáno

Dark Souls 3 možná nezískalo stejnou popularitu jako jeho dva předchůdci nebo spin-off GOTY, který následoval. Přesto předvádí stejnou úroveň epického vyprávění a mechanické hloubky a uhlazenosti, kterou je FromSoftware široce známý. Bohužel se koluje nebezpečný exploit, který vede k tomu, že hráči ztrácejí úplnou kontrolu nad svými počítači. Právě teď jsou servery Dark Souls 3 offline, protože vývojářský tým pracuje na zachování bezpečnosti pro více hráčů.

Podle NME včera (23. ledna) oficiální Twitter účet Dark Souls zveřejnil oznámení (viz výše), které podrobně popisuje znepokojivou situaci a jaké kroky jsou podnikány k potlačení problému. Tweet zní takto:

„PvP servery pro Dark Souls 3, Dark Souls 2 a Dark Souls: Remastered byly dočasně deaktivovány, aby tým umožnil prošetřit nedávné zprávy o problému s online službami. Servery pro Dark Souls: PtDE se k nim brzy připojí. Omlouváme se za nepříjemnosti.“

Následný tweet uvádí, že tento problém na serverech konzole PvP zcela chybí, takže majitelé Xbox a PlayStation se nemají čeho obávat a byli ušetřeni vypnutí. NME dále uvedlo, že exploit, jinak známý jako Remote Code Execution (RCE) hack, umožňuje útočníkům „spouštět libovolný kód na vzdáleném zařízení, což znamená, že mohou převzít kontrolu nad hráčovým PC.“

Zdá se, že jen malé procento hráčů ví, jak hack použít, takže pravděpodobnost ovlivnění je relativně nízká. Nicméně PC hráči jsou stále v ohrožení pokaždé, když se zapojí do multiplayerových komponent Dark Souls 3, takže rozhodnutí deaktivovat PvP se zdá být správné.

[Source: NME]

Autor
Kategorie Téma